pondělí 25. dubna 2011

Kopec šišek

 
   Byly jednou jedny velikonoční prázdniny a těchto Velkého pátku se konal v náchodské Sfinze punkový koncert. 2H5-Ku jsem neviděla, na MPÚ jsem byla poprvý a byli fakt hrozně krásně punkový. Doporučuju poslechnout aspoň na bandzone, ale naživo je to teprv něco! Kachna je taková mladá poprocková kapela, jejíž členové jsou vlastně komplet z gymplu. Nenadchne ani neurazí, ale když znáte všechny členy, je to prostě fajn :) Jako poslední hrál Prokel, největší srdcovka, ze dvou třetin bývalí studenti JGN.

   Co bylo ale úplně nejlepší ze všeho - a čeho jsem slyšela jen ubohoučký dvě písničky díky pomalý FoPě - byli dva kluci z Prahy, co si tam seděli na židličkách, hrozně hráli na kytaru a bubínek a zpívali.


   Jmenujou se Kopec šišek a zněj' jako Tomáš Klus než se zaprodal, když si svoje věci ještě nahrával nízkorozpočtově sám doma a zněl strašně vopravdově. Kopec šišek vlastně hraje nejneofolkovější neofolk a je to strašně krásný. Nic moc dalšího k tomu není potřeba říkat. 

"Dnes již vpravdě legendární duo Kopec šišek je obestřeno mnoho přívlastky- Neofolkoví bozi, Legendy z Vinohrad, Ti hezcí hoši nebo třeba Kopec sraček. Zakládá si na primitivních neofolkových melodiích, těžké neprogresivitě a duševních textech, které jsou sice hlavně o smrti, lásce zespoda a zvířátkách, ale své si v nich najde i svobodomyslný antifašista, uhrovatý meteorolog či vyznavatel červené knihovny."

Have fun :)

2 komentáře:

  1. Blbý hamburgery! To je jedna z těch kapel, která okouzlí už s první písničkou. I když se v té písni zpívá hlavně "Michal je zoofil".
    A víš, co se mi ještě hrozně líbilo? Jak si tam lidi s nima zpívali. Myslím, že když kapela přijede z Prahy do nějakýho zapadlýho Náchoda a lidé tam znají jejich písničky, musí to být super pocit.:)

    OdpovědětVymazat
  2. jo no, musíme na ně hrozně jít. ale víš co? když mi bylo nějakejch 12, spala u nás nějaká Bára z jednoho pražskýho sboru. před dvěma rokama jsme se si přidaly na fejsbuku a já jí projížděla fotky. když jsem dneska zjistila, jak se jmenuje, došlo mi, že ho vážně znám - z jejích fotek, je to její nejlepší kamarád! no prostě mě to hrozně rozsekalo když jsem to zjistila, jinak to není nějaká supr informace :D ale byli hrozně krásný :)

    OdpovědětVymazat