pondělí 18. dubna 2011

Spermastival 2011

V božské pražské MeetFactory proběhne od pátku 22. do neděle 24. dubna pátý ročník akce s názvem Sperm Festival. Vlastně asi není úplně jistý, čeho to je festival, jistý ale je, že bude stát za to. Pravděpodobně se tam ale potká všechno současný umění, který představuje i samotná MeetFactory. Výtvarný umění, hudba, architektura. Stejný význam zde má ale taky a/v art, umělecká audiovizualizace.

Letošní Sperm má podnázev Crossing the shadows, česky Překračování stínu. A ten se bude překračovat ve všem.

V programu patří mezi nejzajímavější a/v Bio Oko s přímo orgasmickým projektem PIANOS by AGF nebo třeba turečtí vizualisté Candas Sisman a Denis Radev, jejichž specializací je výzkum a vývoj softwaru a technik pro umělecké, experimentální a performativní projekty. A obě seskupení evidentně vědí, co dělají, přesvědčte se sami.




V hudbě pak dost vynikají The Russian Futurists: Toronto, lo-fi, melodickej indie popík, elektro písničkářství, je to milé. Jako tahák festivalu pak Sperm představuje Architecture in Helsinki, moderní, lehce dekadentní elektro pop z Austrálie. Tahle hippie parta vydala na začátku dubna po třech letech nové album, které představí při své koncertní premiéře v Čechách právě na Spermu. Festival dál přivítá několik kvalitních DJs jak z české klubové scény, tak ze zahraničí, z těch nejlepších přijede se svým dubstepem Martyn, holandský DJ a producent, průkopník světové dubstepové scény.


Program a vstupenky na performance a workshopy na www.sperm.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat