úterý 13. září 2011

Hvězdné nebe Twitteru

   Strašnou náhodou jsem k ní došla. Když jsem si založila twitter, jednou z místních celebrit se jevila @nofreeusernames. Follow dostala Olga Biernátová vlastně téměř hned, ač mi byla dost nesympatická svým avatarem, kterej jsem jí ale beztak jenom záviděla - to už nějakej ten pátek je. Asi předevčírem jsem někde na twitteru rozklikla odkaz na vimeo, kde přednášel @DavidGrudl při Library Marketing Tuesday (#LMT). Hrozně mě to bavilo, tak jsem se koukla ještě na pár záznamů odtamtud (ty už teda nebyly tak vtipný jako Grudl), když jsem si vzpomněla, že odtamtud tweetoval můj náchodský oblíbenec @Faborsky. Tak jsme si o tom na fejsbuku chvíli psali, mně došlo, že moderátorka #LMT byla vlastně @nofreeusernames, která to u sebe dost propagovala, a Jindřich mi poslal odkaz na vimeo z vsetínskýho barcampu, - o kterým jsem předtim nikdy neslyšela a na kterej díky tomu/němu nejspíš do Brna pojedu (a @3ugeene třeba taky), - kde jsem našla přednášku Olgy Biernátové, díky který vážně snad začnu uvažovat o tom, že se vyseru na estetiku a půjdu studovat knihovnictví. I když to asi ne, prostě každopádně ale mám novej idol a kromě Fáborskýho a Grudla mě v Brně na barcampu budu čekat už třetí přednáška, kvůli který by mě mrzelo, kdybych tam nejela. (A to je sakra vysoký číslo vzhledem k tomu, že o marketingu, webu ani it nemam vůbec ponětí.)

   Takže tedy tady výborná přednáška pracovnice Knihovny Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, co trvá něco kolem 40 minut, ale nudit se rozhodně nebudete. :)


Na závěr nic, jen twitter je príma :))

7 komentářů:

  1. Uff, souhlasíš s tou částí, že studenti se bojí někoho zeptat, nechtějí anglickou literaturu a neumějí si nic najít na internetu? Tak to jsem asi, díky bohu, z úplně jiného světa, stejně jako moji studující kamarádi. Ale spíš ta pani neví co povídá.

    OdpovědětVymazat
  2. no, já většinou nesouhlasím s hodnocením studentů, ale zas si vem, že ty a tví kamarádi jsou lepší než ostatní, že jo. stejně tak já a mí kamarádi, o kterejch to taky neplatí :) mně se to spíš strašně líbí z hlediska někoho, kdo bude pracovat, a pracovat takhle by ho asi fakt bavilo. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdraví Olga (@Nofreeusernames). Nedá se to samozřejmě vztáhnout na všechny studenty. Ti, kteří s tímto nemají problém, se s knihovníkem skoro nepotkají, protože si poradí sami.

    Ale divili byste se, kolik takových studentů (problémy s angličtinou, neochota se zeptat, problémy s hledáním) opravdu je. To je věc, na kterou člověk narazí až během praxe, i když si celou dobu říká, že to takto opravdu přece už dlouho nefunguje. Tak vážně se to děje.

    Jo a ještě moc zdravím Sonju, knihovnictví je super (jako druhý obor?)

    OdpovědětVymazat
  4. co se týče estetiky v knihovnictví, tak jsem rozhodně pro :-)

    OdpovědětVymazat
  5. WoW! Jsem poctěn! Tak se těším na setkání na Barcampu! :))

    OdpovědětVymazat