pondělí 16. května 2011

Peneřina, těžká dřina

   Pojem pena byl znám jako slangové označení nekvalitní marihuany. Pojem pener, taktéž slangový výraz, se užívá jako synonymum ke slovům somrák, bezdomovec. V našem případě je pena zkratka slova peneřina, které označuje činnost, kterou vykonává pener.




   Pena* je dokument, kterej vzniknul při natáčení klipu k junkie rmx tracku Peří, herák od Huga Toxxxe. Hugo, Dyrty a Yann Renelt toho natočili tolik, že se rozhodli sestříhat, nacpat do 40 minut a dát online. Točili na digitál Canon G11, ale to Peně na hodnotě rozhodně neubírá. Pena se blížila loni na podzim asi takhle:


a v Meet Factory zazářila v dost unikátním klipu, kterej krásně doplňoval už tak unikátní track.


   Takto jako upoutávka a na kompletní dokument se můžete podívat na www.penafilm.cz. Na csfd.cz je hodnocenej relativně pozitivně a mezi regulérníma krátkometrážníma filmama má 72% (což je mimochodem stejně jako experimentální snímek I miss Sonja Henie, na kterým se podílely i takový jména jako Miloš Forman, Tinto Brass, Buck Henry, Paul Morrissey nebo Mladomir 'Purisa' Djordjević). Jak ale píše Hugo hned na úvodní straně webovek Peny, nezačínali točit za nějakým účelem, proto snímek nenese nějaký zásadní sdělení. Prostě jen ukazuje, jak se žije v pražskejch ulicích, koláží dost spontánních rozhovorů bez cenzury. Za zhlídnutí určitě stojí, už kvůli poslední rozstříhaný 'scéně' s pánem, co mluví o uhlovodících. Navíc 40 minut není zas tak moc ;) 

Žádné komentáře:

Okomentovat