středa 7. prosince 2011

Ordovico or viricordo

Miluju seminář anglický literatury. Flákám to, ale ty hodiny jsou jednou z mála (co se přehledu týče) věcí, za který jsem gymplu vděčná

S Joycem jsem se poprvý setkala v druhým díle trilogie J. M. Coetzeeho Mládí. Bylo mi 16 a rozčítala jsem ho tak na desetkrát (bez nadsázky), ale thankgod že jsem to udělala. Naučil mě milovat Baudelaira a Rimbauda a Londýn a sebe.

Bezpodmínečně si musim přečíst Odysseu, protože když nám Nosek ukazoval, jak je psaná... ach ♥

Posledním dílem Jamese Joyce, pařížskýho Ira, je Finnegans Wake. Na románu pracoval 17 let a nejkouzelnější na něm je ta neangličtina - "jazyk řek". A tady si můžete kousek poslechnout a přečíst, oboje mě přivádí k šílenství.
A asi stojí za to zmínit, že to čte sám velký Joyce a je to fakt úplně k zbláznění!


Anna was, Livia is, Plurabelle's to be.

flip flep

2 komentáře:

  1. proč já pitomec neměla noskův seminář literatury, možná bych se teď na anglistice necítila jako mimoň. važ si toho, že ho máš.:) nevěřila bys tomu, ale spousta učitelů tady (jak se jim kurva říká na Vš?) je mnohem horší, než je on, což by člověk nečekal, na tak "prestižní" univerzitě:)

    OdpovědětVymazat
  2. já se odhodlávám přečíst Odyssea asi deset let, zatím pětkrát jsem vždy skončil na maximálně páté straně...a to si myslím, že věk na to mám. jo a v češtině samozřejmě, aj bych asi nedal

    OdpovědětVymazat