čtvrtek 1. prosince 2011

A. Celiński, H. Polak: Děti ze stanice Leningradská

   Původně jsem sem chtěla hodit pár fotek moskevskýho metra. Poslední dobou si na východních Slovanech dost ujíždim - s I. jsme hledali na mapě starý jugoslávský 'spomeniky' věnovaný obětem 2. sv. v., denně hltám English Russia a začínám vážně uvažovat, že se začnu učit ruštinu. K tomu všemu čtu Farmu zvířat plnou komunistických soudruhů a je toho na mě z východu tak nějak příjemně mnoho.
   Ovšem k tomu metru. Kdysi jsem koukala na něj a jiné krásné metrogroundové interiéry a Moskva je fakt neuvěřitelná, minimálně pro ty lustry. A já znova narazila na obrázky moskevskýho metra a pak si vzpomněla na tenhle dokument. Bezvýhradně souhlasim s "Povinnosť pre všetkých, ktorí majú pocit, že k nim bol život nespravodlivý. 90%" od  Le_Chuck z csfd.
Enjoy your depression.

2005, 35 minut, csfd 88%

1 komentář:

  1. Viděla si film "Muž s kinoaparátem"?

    Tobě by se to určitě líbilo. Mě to děsilo k smrti, bylo to zajímavý, ale bylo to můj úhlavní nepřítel - Rusko. A fakt to vypadalo jako hospodářský zázrak z toho filmu, děsivý, brrr.

    A hudba k tomu byla nějaká nová, takže mě to děsilo ještě víc.

    Já si myslím, že spravedlivost života závisí na tom, s čím porovnáváme. A jak říká jeden ošklivý vtip: "Víš co by za náš život daly děti v Africe, lemro líná?" "Nic! Protože nic nemaj!"

    OdpovědětVymazat