pátek 24. června 2011

viva la slovakia ♥

   Jsem na Slovensku. Je tady teplo. Jsem ve Vranove nad Toplou jakozto ucastnik festivalu Vranovske zborove slavnosti. A dnes jsme meli prvni dva koncerty, ha.

   Prvni koncert probehl rano ve vranovskem Dome kultury pro zakladni skolu. Oproti tomu, jak priserne nas sbor znel na zkousce, se nam to strasne povedlo a sklidili jsme rozhodne nejvetsi potlesk. Vazne jsem byla s nasim vykonem spokojena. Potom jsme dostali dobrej obed a nasledne rozchod, pri kterym jsem videla Simu a Pavlu ze sboru z Michaloviec- prijely, prijely, vazne prijely! :) Od Pavly jsem taky dostala svuj prvni pozdrav, strasne skvelou papirovou vec, co davaji slovensti maturanti na pamatku svym kamaradum. Dekuju!

 
   Jsem ze Slovenska zpatky. Druhy koncert probehl v Hanusovciach v mistnim rimskokatolickym kostele. Zpivaly jsme s Anetou S. duo v Glorii, bylo to fajn; Elisce se mrte povedlo solo v Panis Angelicus - ta holka je cim dal tim lepsi a dela mi velkou radost. Premyslim, co jsme delali vecer - tusim, ze jsme meli objednanej bowling v takovym peknym baru. Sesla se tam dost metro chaska, tak jsme s malou Anetou sly ven, objednaly si pivo a poslouchaly cimbalovku. Bylo to fajn.

   V sobotu dopoledne jsme meli seminar na intonaci. Probehl v kinosale vranovskeho Domu kultury a vedla ho pani profesorka hudebni vychovy z presovske univerzity. Bylo to skvely, strasne tezky a strasne skvely. Po obede jsme jeli do Michaloviec, kde jsme meli rozchod v Zempline a kde jsem si krasne nakoupila - konecne po pul roce. Vecer galakoncert, co byl dlouhej a kde byli Bulhari priserny, ale na kterym vystupoval poprvy a naposled slovinskej muzskej sbor, kterej mi malem privodil infarkt, jak byl genialni. Zazpivali jsme dobre, vlastne celej zajezd jsme zpivali dobre, ze ani nechapu, jaktoze jsme zpivali tak dobre. Jo a Slunicka byli pri galakoncerte k sezrani, Misu bych samou laskou adoptovala a Noemi bych odvezla vybrecet domu k mamince a brala si ji na vikendy.

   Nedeli jsme meli volnou, tak jsme ji stravili donakoupenim nejgenialnejsich kalhot a celenky s kytickou a valenim. Po vynikajicich rizkach k obedu mi volal Peto ze sboru z Michaloviec, kamarad Domci, ktereho jsem pri jejich prijezdu ubytovavala, ze prijede, at jedem do Vranova. Tak jsme vyjely. Cloveka mrzelo, ze se mu ten Domino neozval, ale asi nemoh... Peto mel dost desivou ksiltovku a celkove vypadal jako vzdycky dost vtipne. A co se nestalo, zatah me a Anetu do hospody, ve ktery jsme necekane jeste nebyly, kde na nas cekal muj Dominik a Anetina Verka. :) No co asi, stravili jsme nejhezci odpoledne, Domca prisel o varle a my s Anetou k veceri grilovaly klobasky.

   Bylo to strasne skvely, stejskalo se mi po Jindrichovi a ztratila jsem modrej svetr. Mozna nekdy pridam naky fotky. Dik :)

Žádné komentáře:

Okomentovat